Noua opozitie nascuta din castigarea alegerilor de catre Traian Basescu, PSD si PNL, pare mai degraba o opozitie indragostita decat una care sa aiba eficienta in lupta cu portocala mecanica.
PD-L este in plin proces de racolare de prozeliti pentru a-si asigura o majoritate cat mai confortabila, iar toate declaratiile si jocurile pe care le face partidul de la putere sunt intru destabilizarea si rasfirarea opozitiei. O actiune normala, logica si, pana la urma, democratica, atat timp cat este facuta prin mijloace constitutionale.
Poate ca este prematur sa vorbim despre eficienta si, in general, despre structura opozitiei, din moment ce, totusi, inca nu si-a intrat in rol, ba chiar inca nici nu a avut timp sa se exercite. Insa putem sa ne facem o imagine despre cum va actiona din primele mutari pe scena politica.
Ocazia - alegerile partiale pentru fotoliul de deputat in Colegiul 1 din Bucuresti. PSD a optat sa nu intre in aceasta cursa, invocand o intelegere pe care ar fi avut-o cu PNL, ca niciunul sa nu isi desemneze candidati pe locurile de sanatori sau deputati ramase libere in dreptul unui sau altuia dintre cele doua partide.
Declaratiile liderilor PSD si PNL sunt confuze. Crin Antonescu spune ca toate intelegerile dintre PNL si PSD au cazut si nu mai sunt valabile, iar acum fiecare partid este pe cont propriu. Dinspre PSD toate bune si frumoase despre PNL, ba chiar partidul acorda si putina sustinere candidatului liberal, Radu Stroe, la alegerile partiale pentru postul de deputat din Colegiul 1 al Capitalei.
Marea problema a acestei iubiri si ascunse, si neimpartasite dintre PNL si PSD are ca rezultat o erodare a imaginii ambelor partide. Chiar si infrangerea suferita in alegerile prezidentiale in fata lui Traian Basescu le-a creat celor doua formatiuni politice o scadere la bursa valorilor. Esecul lor est