Fructele, carnea şi sucurile sunt cele mai căutate produse la supermarket, unde clienţii lasă câteva sute de lei. După ce au cheltuit sute de lei pe mâncare în ajunul Crăciunului, cumpărătorii au luat cu asalt din nou magazinele pentru provizii proaspete.
Mania cumpărăturilor i-a prins pe ieşeni chiar din ultima zi de Crăciun. Când s-au deschis hipermarketurile, cele mai aglomerate erau sectoarele cu mâncărurile gata preparate. Cu trei zile înainte de Anul Nou, magazinele s-au aglomerat, iar ieşenii şi-au umplut din nou coşurile cu bunătăţi.
O parte dintre cei aflaţi aseară la cumpărături în hipermarket aveau şi lista cu produse pe care trebuiau să le cumpere neapărat. „Am făcut cumpărături pentru Revelion, dar am luat strictul necesar. Sucuri, carne, dulciuri, fructe şi câteva roşii. Am pregătiţi 500 de lei doar pentru acest lucru“, spune Monica Crişu, funcţionar public la o primărie din judeţ.
600 de lei, bani pentru cumpărături
Printre sutele de cumpărători se aflau şi Petronela Macsim şi fiul ei Mihai. Abia revenită în ţară din Italia, femeia avea deja un coş plin cu bunătăţi, iar deasupra tronau două cutii pline cu prăjituri. „Au trecut demult vremurile când stăteam în bucătărie şi găteam de toate. Acum prefer să le cumpăr“, susţine Petronela Macsim. Aglomeraţia cea mai mare din hipermarket este de câteva zile la sectorul de fructe, unde nu lipsesc ofertele.
Ananasul, spre exemplu, este doar 5,99 lei bucata, portocalele mari şi frumoase sunt 4,59 lei, în timp ce pomelo costă doar 3,99 lei kilogramul. Reprezentanţii magazinului susţin că la mare căutare sunt şi roşiile, castraveţii şi chiar ţelina, pentru salată. De la sectorul de carne cumpărătorii au preferat bucăţile numai bune de aruncat pe grătar, iar la peşte s-au îngrămădit la păstrăvul eviscerat oferit la 15,90 lei pe kilogram, în condiţiile în care preţul no