Multe târgoviştence preferă să cumpere dulciuri la kilogram, reducând-şi programul de lucru în bucătării. De la prăjituri de casă, minieclere, fursecuri şi până la torturi, toate sunt la mare căutare pentru noaptea trecerii dintre ani.
După răcituri şi fripturi, de pe masa de Revelion nu puteau lipsi dulciurile. Multe gospodine au renunţat, însă, să mai petreacă ore în şir în bucătărie ca să facă prăjituri şi torturi pentru noaptea de 31 decembrie. Pentru masa dintre ani acestea au ales o modalitate mai simplă: comanda la cofetărie. „Am cumpărat un kilogram de prăjituri de casă, o jumătate de kilogram de fursecuri, câteva minieclere şi un tort pentru nepoţica mea, care îşi serbează ziua de nume pe 1 ianuarie. M-a costat totul 78 de lei. Dacă le făceam acasă mă costau mult mai mult, plus că pierdeam cel puţin şase ore în bucătărie. Asta coptul şi ornatul, că pe urmă curăţenia îmi mai lua vreo două ore. Aşa că, mai bine le-am cumpărat”, a spus Mihaela Robu, o târgovişteancă pe care am întâlnit-o la cofetăria „Berty”.
„Zilele acestea s-au dublat vânzările”
Pentru a putea satisface dorinţele clienţilor, laboratoarele de dulciuri muncesc la foc continuu. Cuptoarele merg non-stop şi se pregătesc mii de prăjituri, care de care mai apetisante. Cofetarii spun că vânzările s-au dublat faţă de perioada obişnuită a anului. „Cererea este foarte mare, pentru că majoritatea oamenilor au trecut pe lista de cumpărături pentru Revelion prăjiturile. Avem şi comenzi de torturi cu frişcă, fructe sau ciocolată, ornate în ton cu sărbătorile de iarnă. Muncim aproape fără întrerupere, dar avem satisfacţia că oamenii cumpără cu încredere, iar zilele acestea s-au dublat vânzările”, a spus o responsabilă cu producţia la cofetăria „Mondial” din Târgovişte.
Nici tradiţionalii cozonaci sau plăcintele cu brânză nu stau prea mult în vitrină, spun cofetarii, pe