Ar fi vrut să fie inginer, dar meseria nu i s-a potrivit. Atunci, talentul a îndrumat-o spre creaţia vestimentară.
Lenuţei Chiper îi place foarte mult să deseneze, iar în adolescenţă a început să cocheteze şi cu moda. Obişnuia să le dea sfaturi colegelor, iar pentru unele dintre ele a încercat şi experimente în materie de design vestimentar.
„Eram, ca orice tânără interesată, de modă. Mă solicitau prietenele să le fac tot felul de ciudăţenii, deoarece eram atrasă de estetica şocantă, mai ales în privinţa vestimentaţiei", spune, zâmbind, Lenuţa Chiper.
Fire pragmatică, după terminarea liceului, Lenuţa şi-a dorit să ajungă inginer aşa că s-a încsris la Facultatea de Metalurgie din Galaţi. Pe măsură ce descoperea mai multe despre ceea ce ar fi urmat să fie viitoarea ei profesie, gălăţeanca realiza că nu este meseria care i se potriveşte.
„ Eram studentă la Metalurgie, în anul II, când a apărut, în oraşul nostru, Colegiul de Design Vestimentar Studium. Atunci am renunţat la inginerie convinsă fiind că nu mă reprezintă", mărturiseşte interlocutoarea nostră.
Prima prezentare, după finalizarea studiilor
Lenuţa Chiper nu a întârziat să pună în practică ceea ce a învaţat aşa că, în anul doi de studiu, s-a angajat la un atelier de creaţie vestimentară, iar după absolvirea Colegiului a avut şi cea dintâi prezentare de modă.
„Prima colecţie se adresa femeilor. Am prezentat ţinute de zi din stofe şi piele.A surprins îngeniozitatea creaţilori mele mai ales că pe vremea respectivă astfel de evenimente erau foarte rare în Galaţi", îşi aminteşte designerul.
În fiecare an, o nouă colecţie
Debutul creaţiilor de scenă l-a avut în 2003, până atunci lucrând în diferite ateliere din Galaţi îmbinând munca de creator, cu cea de tehnolog. În acel an, Lenuţa Chiper a participat la Festivalul de modă „Misterele nopţii" alaturi de