A reparat sute de camioane care cărau cărbunele prelucrat la Întreprinderea Minieră Berbeşti. Deşi a pus pe roţi multe autovehicule, nu a condus niciodată vreunul.
Profil
NĂSCUT - 19 octombrie 1952, Tomşani, Vâlcea.
STUDII- Şcoala de maiştrii de la Câmpina.
FAMILE - Căsătorit, are doi băieţi şi doi nepoţei.
Bărbatul povesteşte că întotdeuna i-au plăcut maşinile, dar mai ales s-a îngrijit de repararea şi buna lor funcţionare. „Încă de pe vremea când eram copil îmi plăcea foarte mult să meşteresc şi să construiesc tot felul de jucării şi maşinuţe din te miri ce resturi pe care le găseam prin casă", îşi aminteşte nea Mitică, aşa cum îi spun cunoscuţii. O dată cu trecerea timpului, însă, a hotărât să se specializeze în această meserie şi a urmat mai multe cursuri de mecanică.
Îşi îngrijea maşinile ca pe proprii copii
„M-am angajat apoi la Întreprindrea Minieră din Berbeşti unde am lucrat vreme de 30 de ani. Acolo m-am îngrijit atât de utilajele de minerit dar şi de marile maşini care cărau cărbunii", povesteşte Dumitru Mitroi. Povestea cu maşinile este foarte complicată, bărbatul povestind că ajunsese să se poarte cu ele ca şi cu proprii copii. „Munceam foarte mult, de dimineaţa şi până seara şi aveam în grijă peste 100 de camioane. Ajunsesem să cunosc fiecare maşină în parte, din ce este formată şi ce probleme are. Era de ajuns să o pornesc şi să o ascult, ca să îmi dau seama dacă era ceva în neregulă", completează bărbatul. Munca de mecanic auto este una care necesită foarte multă răbdare şi pricepere. „Au fost cazuri când am lucrat la câte o maşină şi şase şapte ore fără încetare până am reuşit să îi dau de cap. Secretul este ca niciodată să nu cedezi, iar atunci rezultatele muncii tale nu vor întârzia să apară", mai spune nea Mitică.
Deşi ştie tot despre automobile, nu are permis auto