Alina Bujor are o meserie care-i impune să lucreze, în fiecare an, pe perioada sărbătorilor de iarnă. De cinci ani, tânăra şi-a petrecut noaptea dintre ani doar la muncă, împreun cu colegii.
Profil:
Născută: 13 mai 1986, Braşov
Studii: Liceul „Maria Baiulescu", Braşov
Familie: căsătorită, o fetiţă
Puţine sunt persoanele care nu îşi doresc să petreacă sărbătorile acasă, alături de cei dragi. Alina Bujor, de numai 23 de ani, lucrează de câţiva ani ca ospătăriţă. Datorită meseriei pe care o practică, rar a avut ocazia să îşi petreacaă sărbătorile în familie. „Ca ospătar, barman sau bucătar trebuie să lucrezi de sărbători. De fapt, în acea perioadă avem cel mai mult de muncă. De cinci ani, de când petrec Revelionul la serviciu am reuşit să muncesc, dar să mă şi distrez", mărturiseşte Alina.
Fire ambiţioasă şi încăpăţânată, Alina susţine că şi-a propus, încă din copilărie, să devină ospătăriţă. „Mi-a plăcut meseria de ospătar. Surorile mele lucrau în domeniu şi văzând cum se poartau cu clienţii, cum trebuie să servească, îmi doream să fac acelaşi lucru. Aşa că m-am înscris la Liceul «Maria Baiulescu», unde la finalizarea studiilor am obţinut diploma de ospătar", a declarat tânăra.
De-a lungul timpului, Alina a lucrat în mai multe locuri şi de peste tot a învăţat câte ceva. „Am început să lucrez de când aveam 17 ani şi am avut noroc că am stat pe lângă surorile mele care mă învăţau ce trebuie să fac pentru a fi o adevărată ospătăriţă. Când am obţinut diploma şi m-am angajat, am lucrat la Casa Armatei, la Restaurantul Şerban, la o pizzerie, iar acum sunt la Restaurantul Ţara Bârsei", mărturiseşte Alina.
Petrece de Revelion la muncă
Chiar dacă lucrează mereu de sărbători şi nu este acasă, cu familia sau cu prietenii, Alina spune că îi place ceea ce face: „vin cu drag la muncă. Am un colectiv bun şi îmi place că intru în co