Cafeaua amară sau cu sare, consumul de paste sau trezirea cu un cockteil de băuturi sunt remedii care fac mai mult rău după o beţie. Sursa: Shutterstock
Miturile despre mahmureală sunt la fel de variate şi de fanteziste ca şi cocktailurile care cauzează neplăcutele dureri de cap ce apar după beţii. Iată nouă idei greşite care circulă pe seama mahmurelii.
1. Mahmureala nu e aşa importantă
Mahmureala este reacţia corpului la otrăvirea cu prea mult alcool. „Acesta destabilizează sistemul nervos central, care încearcă să remedieze problemele prin producerea unor chimicale ce duc la dureri de cap, ameţeli şi greaţă, care pot cauza deshidratare. În plus, sistemul imunitar va fi slăbit”, explică specialişti citaţi pe site-ul medical web.md.com.
2. Femeile şi bărbaţii, afectaţi în egală măsură
Dacă vor consuma aceeaşi cantitate de băutură ca şi bărbaţii, femeile vor suferi mai mult decât ei. Cercetătorii spun că bărbaţii au mai multă apă în corp care ajută la diluarea alcoolului pe care îl consumă. Când femeile beau aceeaşi cantitate, mai mult alcool ajunge în sânge decât la bărbaţi. „Femeile sunt de două ori mai sensibile la alcool decât bărbaţii”, spune prof. dr. Gheorghe Men cinicopschi.
3. Numai cei care se ţin de chefuri ajung mahmuri
Este adevărat că băutul la chefuri creşte riscul mahmurelii, însă asta nu se întâmplă de fiecare dată. În funcţie de organism, doar unele băuturi pot cauza dureri de cap şi alte simptome ale mahmurelii. Dacă beţi apă ori altă băutură nealcoolică între beri sau tărie, vă va menţine hidrataţi.
4. Vinul este alegerea cea mai bună
Vinul roşu conţine tanin, compus care este recunoscut pentru declanşarea durerilor de cap la unii oameni. Băuturile precum whisky-ul provoacă de asemenea mahmureală severă. O alegere mai bună pot fi b