Este bucătar la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, iar de mai bine de doi ani, este imaginea unor mezeluri fabricate în Bistriţa.
Nicolae Forfotă lucrează ca bucătar la Castelul Dracula din anul 1992. Dacă atunci era doar un novice, acum, după 17 ani, a ajuns să fie regele bucătăriei, şeful bucătarilor. Începând de acum doi ani, Nicolae a devenit imaginea unor produse. „Şeful meu, care are şi o fabrică de carne şi mezeluri, m-a întrebat dacă vreau să pozez pentru reclama produselor şi am acceptat. Cred că la momentul acela eu aduceam a «Jupân», mai ales că eram şi bucătar", povesteşte omul. Aşa a ajuns Nicolae dintr-un bucătar iscusit un jupân care recomandă cu multă căldură produsele care-i poartă imaginea.
A intrat greu în pielea personajului
Nicolae Forfotă este o persoană retrasă şi timidă. Acesta a reuşit să intre destul de greu în pielea personajului „Jupânul", şi nu când i s-au făcut pozele pentru brand, ci în momentul în care lumea a început să îl recunoască pe stradă. „Mi-a fost destul de greu la început, dar m-am obişnuit după ce am participat şi la târgurile organizate de firmă", mai spune Nicolae.
Gazda târgurilor de bucate alese
Prima întâlnire cu publicul a lui Nicolae Forfotă (Jupânu) cu publicul a avut loc anul trecut la târgul „Toamna bucatelor de la Jupânu", organizat pe terasa hotelului Codrişor. În toamna acestui an, la a doua ediţie a acestui târg, lucrurile s-au schimbat: manifestarea a avut amploare, iar Jupânu s-a întâlnit cu sute de oameni. „La aceste târguri eu sunt gazda, le explic oamenilor cum sunt făcute produsele, le recomand produse celor care îmi cer asta. Mulţi vor doar să mă întrebe cum de seamăn aşa de bine cu imaginea de pe etichetă, copii mă întreabă de ce în poza respectivă am mustaţa mai mare, iar în realitate e mai mică. Fiecare om vrea să ştie câte ceva", mai povesteşte Nicolae. Bucăt