Ascensorul aparţine Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Numărul de ascensoare din judeţul Constanţa este în momentul de faţă de aproximativ 1.300, dintre care 1.100 se află în stare bună de funcţionare. Dintre acestea, 80% dintre acestea sunt montate la blocurile din Constanţa, iar restul în judeţ.
Ascensorul Spitalului de Infecţioase datează din anul 1938, iar specialiştii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) îl numesc mai în glumă, mai în serios, „cel mai vechi din sud-estul Europei“. În ciuda vechimii, la revizia lucrătorilor de la ISCIR, liftul a trecut testele cu succes.
Bolnavii căraţi cu tărgile pe scări Deşi cel de-al doilea lift al spitalului trebuia pus în funcţiune de acum doi ani, acest lucru nu a fost posibil din cauza lipsei banilor. Acesta este şi motivul pentru care reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase se chinuiesc să atragă fonduri pentru amenajarea şi punerea în funcţiune a acestuia. Lipsa celui de-al doilea lift îngreunează în spital transportul bolnavilor sau al hranei bolnavilor, motiv pentru care infirmierele şi asistentele cară tărgile cu bolnavi pe scări. Directorul unităţii, dr. Stela Halichidis, a declarat că Primăria Constanţa a renovat spitalul, însă după finalizarea lucrărilor de renovare şi reparaţii s-au terminat banii şi au rămas fără lift. Cu toate acestea, casa liftului este deja construită, iar montarea lui ar putea asigura circuitele optime de funcţionare ale unităţii medicale. „Liftul ne-ar scoate din belea şi nu ar costa decât vreo 40.000 de euro. În acest fel, nu am mai fi nevoiţi să cărăm tărgile pe scări“, a afirmat managerul.
Blocul cu lift de 57 de ani Specialiştii spun că, prin lege, un lift este garantat zece ani însă, dacă este întreţinut şi i se asigură toate condiţiile de funcţionare, poate rezista şi o sut