Drama locuitorilor din judeţul Timiş continuă, apa transformându-le viaţa într-un chin. Avuţia oamenilor, precum şi viaţa acestora, este pusă în pericol. Timişenii cer disperaţi ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat" şi Regiei de Apă „Aquatim". Situaţia se agravează de la oră la oră.
Ploaia de sâmbătă, urmată de furtuna de zăpadă, au dus la inundarea a zeci de case, sute de hectare de teren arabil transformându-se în adevărate lacuri. Fiecare oră în parte agravează situaţia, iar hidrologii ne avertizează că greul încă nu a trecut.
Luptă inegală cu apele
Pentru a doua oară, în doar 36 de ore, locuitorii din cartierele timişorene Kuntz şi Freidorf s-au trezit inundaţi, apa de jumătate de metru intrând în locuinţele oamenilor. Cu toate că au pus mână de la mână pentru a salva ce se putea, multe dintre victimele inundaţiei au renunţat să mai lupte. Chiar dacă scot apa din case, canalele colectoare nu mai fac faţă, astfel că apa, intră în continuare în locuinţe. Şi locuitorii Ghirodei au simţit pe propria piele inundaţiile, topirea bruscă a zăpezii şi ploaia ducând la revărsarea pârâurilor din zonă. Astfel, 50 de gospodării au fost inundate.
Pompierii s-au grăbit să intervină cu nu mai puţin de cinci motopompe, însă fiecare metru cub de apă scos din gospodăria oamenilor s-a strâns la loc. De vină pentru situaţia creată este Primăria Municipiului Timişoara care a executat canalele colectoare din zonă, doar că acestea au fost prost concepute. În zonă a ajuns şi o echipă de la Prefectura Timiş, însă specialiştii nu au făcut decât să noteze situaţia din zonă. Mulţi dintre ghirodeni au ajuns să îşi bage animalele în casă, salvându-le astfel din apa adâncă de doi metri.
Prima victimă colaterală a inundaţiilor
O femeie care locuia la limita dintre Ghiroda şi Timişoara s-a stins din viaţă, în noapte