Anul care s-a încheiat a fost probabil printre cei mai grei pentru sistemul medical românesc, însă nici 2010 nu se anunţă mai bun. „Evenimentul zilei” vă prezintă o serie de interviuri cu medici care au muncit din greu în 2009, în ciuda dificultăţilor. Sursa: Codrin Prisecaru
Primul intervievat, dr. Rodica Marinescu, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, povesteşte cum a supravieţuit recesiunii. Doctorul de urgenţă Rodica Marinescu spune că, din cei 19 ani petrecuţi pe Salvare, 2009 s-a numărat printre cei mai dificili.
„E important să mergi la om acasă, să înţelegi de unde vine suferinţa”
Sistemul medical a întâmpinat greutăţi fantastice în anul 2009 şi nici 2010 nu se anunţă mai bun, din cauza finanţării precare. Medicii susţin că au fost obligaţi să improvizeze mai mult decât în alţi ani, în lipsa materialelor sanitare, să le scrie pacienţilor „reţete fără acoperire”, în lipsa medicamentelor, să lucreze până la epuizare, dată fiind lipsa de personal şi liberele impuse bugetarilor.
Scenele din anii comunismului când doctorii nu aveau medicamente pentru urgen ţe ori materiale pentru a-şi îngriji în condiţii sigure pacienţii fac din nou parte din peisajul tuturor spitalelor româneşti.
„Evenimentul zilei” vă prezintă o serie de interviuri cu medici care au muncit din greu în 2009 şi care nu au dat bir cu fugiţii, în ciuda crizei. Primul intervievat, medicul Rodica Marinescu, de la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bu cureşti, povesteşte cum a supravieţuit recesiunii şi cum şi-a tratat pacienţii, în ciuda neajunsurilor.
La datorie, şi pe viscol, şi pe caniculă
Rodica Marinescu lucrează de 19 ani pe Ambulanţă şi nu ar renunţa la adrenalina din medicina de urgenţă. Începe serviciul la ora opt dimineaţa şi iese din tură la opt seara. A doua zi, o ia de la capăt. Începe la opt