De ieri se poate schia la Sinaia, pe pârtiile din Valea Dorului. Amatorii de schi de tură trebuie să evite Masivul Făgăraş în următoarele zile. Riscul producerii de avalanşe este foarte ridicat. În Elveţia, câţiva turişti au fost înghiţiţi de zăpadă.
După ninsorile de la începutul acestei săptămâni, lucrurile s-au mai îndreptat pe Valea Prahovei. "Se poate şi mai bine, dar nu ne putem plânge de ceea ce avem acum", a concluzionat unul dintre tinerii care s-au distrat ieri la Sinaia. Mai exact, în Valea Dorului, paradisul sporturilor de iarnă din România.
TRĂIASCĂ MAMA RUSIA!
Teleferic Prahova a decis să pună în funcţiune telescaunul la cererea sutelor de turişti din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina, care au sosit în staţiunea prahoveană pentru a petrece Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi. "Cel mai bine se schiază pe Valea Soarelui, unde este zăpadă mai veche. Este o fâşie de vreo 25 de metri. O altă bucată de zăpadă mai este paralel cu linia telescaunului. Acolo s-a adăpostit datorită parazăpezilor care sunt montate acolo de vreo trei sezoane. Sunt foarte mulţi turişti din Republica Moldova", a declarat ieri Toma Morţilă, unul din cei mai buni instructori de schi şi snowboard de la noi din ţară. În tot acest timp, la Buşteni s-a produs zăpadă artificială, astfel că şi pe Pârtia Kalinderu se poate schia foarte bine.
RISC DE AVALANŞĂ!
Meteorologii au anunţat ieri că există risc de avalanşă de gradul al patrulea, din cinci posibile, la înălţimi mai mari de 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş. Conform meteorologilor, situaţia se datorează stratului de 60 de centimetri de zăpadă proaspătă, stratul total de zăpadă de la Bâlea Lac fiind de 110 centimetri. În zonă este foarte frig, ziua înregistrându-se -17°C.
Salvamontiştii sibieni îi avertizează pe turişti să fie foarte atenţi, să nu se îndepărteze de cabane, să urce doar c