Organizaţia non-guvernamentală Mare Nostrum a reacţionat faţă de materialul intitulat „Afaceristul Oancea: Teren pe malul lacului Tabăcărie, cu 200 de euro lunar", publicat în ediţia din 12 decembrie 2009. ONG-ul a precizează prin intermediul unei adrese remise redacţiei ZIUA de Constanţa că a efectuat o serie de demersuri referitoare la HCLM 290/28.05.2009 prin care terenul la care am făcut referire a fost trecut din domeniul public în domeniul privat.
ONG-ul îşi reafirmă împotrivirea faţă de distrugerea spaţiilor verzi. Terenul primit în folosinţă de către ANSPSR, al cărui fondator este Gheorghe Oancea, include şi suprafeţe verzi, pe lângă anexele construite, existente deja, iar Mare Nostrum se împotriveşte oricărei extinderi a acestor clădiri:
„Reafirmăm împotrivirea noastră faţă de distrugerea unor suprafeţe de spaţiu verde în favoarea unor construcţii, fie ele şi de utilitate publică, pornind de la ideea că în Constanţa, spaţiul verde este mai util şi necesar decât orice altă construcţie. Încurajăm reabilitarea sau valorificarea unor construcţii dezafectate sau deja existente şi nefolosite, în interesul constănţenilor, dar solicităm ferm anularea oricărei extinderi a acestora", se arată în precizarea primită la redacţie din partea ONG-ului constănţean.
„Spaţiul verde să nu fie afectat"
Precizăm, ca şi în ediţia anterioară, că trecerea din public în privat înseamnă că aceste suprafeţe pot fi scoase la vânzare, la un moment dat.
Mare Nostrum precizează prin intermediul adresei remise redacţiei, şi pe care o puteţi vizualiza alături de actele doveditoare ale demersurilor efectuate cu privire la neschimbarea destinaţiei terenului, că a trimis solicitări către Primăria Municipiului Constanţa şi Prefectura Judeţului Constanţa prin care a cerut informaţii de interes public legate de modul în care s-a realizat transferul terenului în cauză