A muncit de mic pentru a-şi împlini visul de a deveni un interpret de muzică populară cunoscut şi este pasionat în egală măsură de orgă şi acordeon. Sorin Şuteu este gorjeanul care a dat oraşul lui Brâncuşi pe marea din Constanţa.
A reuşit în viaţă prin ambiţia de a obţine totul prin forţele proprii. A avut o copilărie diferită de cea a altor interpreţi din Gorj, iar vocea lui răsună astăzi chiar şi pe meleaguri străine. Sorin Şuteu s-a născut la Petroşani, însă la vârsta de doi ani a ajuns în satul Negreni, acolo unde a şi descoperit pasiunea pentru cântecul popular. În copilărie, acesta îi avea ca model pe Ion Dolănescu şi pe Maria Ciobanu, ale căror piese le fredona în casa natală a părinţilor, din satul Negreni. La şcoală, învăţătorul i-a descoperit talentul şi la fiecare serbare, Sorin Şuteu era cel care încânta publicul. În clasa a IV-a se prindea în horă şi ştia paşii la fel de bine ca oamenii mari din comună. Trei ani mai târziu, a fost de ajuns să-l cunoască pe Gabriel Cotojman, un acordeonist din Prigoria, pentru a descoperi talentul la instrumentele muzicale. Din acel moment nu a mai avut linişte până când nu a intrat în posesia acordeonului cu 32 de başi, pe care îl mânuise Gabriel Cotojman.
A muncit pentru a-şi plăti cursurile
Sorin Şuteu a fost nevoit să muncească pentru a-şi plăti cursurile. „În clasa a VIII-a m-am înscris la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, fiind din nou nevoit să muncesc pentru a-mi plăti cursurile. Trebuia să plătesc 1700 de lei pe an iar dacă părinţii mi-au spus că nu au de unde să îmi dea, am înţeles şi nu am mai insistat. Am muncit şi mi-am plătit şcoala singur", mai spune Sorin Şuteu. În tot acest timp, tânărul interpret a urmat şi Şcoala Profesională din Ţicleni, unde împreună cu fraţii Făina a reuşit să obţină locul doi la un concurs de muzică uşoară. „După ce am obţinut acest premiu, liceul