» Opozitia pregateste mii de amendamente la proiectele de buget, sustinand ca ar fi vorba de "cel mai prost buget pe care l-a avut Romania de 20 de ani".
» Propuneri de modificare au si minoritatile nationale, si parlamentarii independenti, adica aceia care au votat investirea Cabinetului Boc.
Liberalii au decis, in unanimitate, in Biroul Politic Central, sa voteze impotriva bugetului propus de Guvernul Boc daca nu le vor fi acceptate amendamentele. "Acest buget, asa cum a fost el construit, nu are capacitatea sa ofere raspuns la marile probleme ale economiei romanesti .(...) Un buget de sacrificiu, care se bazeaza pe trimiterea in somaj a sute de mii de concetateni, un buget (…) care nu are in spate nici un fel de masura serioasa de combatere a crizei", a explicat prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, liberalii vor depune cateva sute de amendamente, derivate din programul de guvernare al PNL si din programul electoral promovat de Crin Antonescu in cursa pentru Cotroceni. Concret, este vorba de eliminarea impozitului forfetar, de calcularea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, dar si de bugetele acordate unor ministere (Educatie – 6% din PIB, Sanatate – 4%, Cercetare – 1% si Aparare – minimum 2%). Orban spune insa ca liberalii nu vor tergiversa dezbaterile, chiar daca procedura parlamentara le ofera parghiile de a tine Guvernul in sah "pana in martie". In acest sens, vor fi selectate dintre amendamentele parlamentarilor doar acelea "de fond", fiind desemnate si echipe: Victor Dobre si Mariana Campeanu pentru bugetul asigurarilor sociale, Daniel Chitoiu, Dan Radu Rusanu si Varujan Vosganian pentru domeniul economic-fiscal. De echilibrul bugetar se va ocupa fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu.
Cu si mai multe amendamente ameninta Guvernul Boc social-democratii. Potrivit vicepresedintelui