» Un teren valoros din Constanta, de pe malul Lacului Mamaia, nu a fost retrocedat fostilor proprietari, in ciuda faptului ca acestia beneficiau si de o decizie favorabila din partea CEDO.
» In schimb, Primaria Constanta a impartit terenul in bucati si l-a dat unor persoane cu drepturi dubioase: unui constantean al carui nume doar seamana cu cel al fostului proprietar; unei persoane decedate de cinci ani; unui om de afaceri care a dat la schimb un teren dintr-o alta zona a orasului.
» Mostenitorii spun ca in tot acest timp au fost contactati de reprezentantii unei agentii imobiliare care le-au propus sa le cumpere "drepturile litigioase" pentru o suma mult mai mica decat valoarea terenului.
O familie se lupta de mai bine de 18 ani cu Primaria Constanta pentru a-si recastiga terenul, aflat intr-o zona cu potential imobiliar extraordinar. Mostenitorii celor 5 hectare de teren – evaluate la aproximativ 30 de milioane de euro – au obtinut chiar si o hotarare favorabila a Curtii Europene a Drepturilor Omului, care a condamnat statul roman la plata unei despagubiri de 11.000 de euro. Cu toate acestea, Primaria Constanta a atribuit terenul respectiv unor alte persoane, suspectate ca ar face parte din grupul de interese al primarului Radu Mazare. De altfel, primarul Constantei a fost acuzat in mai multe dosare penale ca ar fi rezolvat revendicarile de teren in functie de propriile interese imobiliare.
Un teren de o valoare imensa
Terenul de 5 hectare solicitat de familia scriitorului Dumitru Stancu este situat pe malul Lacului Mamaia. El i-a apartinut lui Ion Spataru, bunicul lui Dumitru Stancu, si a fost revendicat prima data pe 11 martie 1991 de catre Maria Spataru, sotia proprietarului de drept. In aceeasi zi, si ceilalti trei mostenitori, reprezentati prin procura de Dumitru Stancu, au depus la Primaria Constanta o ce