V-aţi bucurat de mese îmbelşugate. Nu şi organismul! Alimentele în exces, corelate cu lipsa de mişcare, consumul excesiv de alcool şi tutun reprezintă cauzele cele mai frecvente ale acumulării de toxine în organism. Aşadar, este momentul ca, după mesele copioase de Sărbători, să eliminaţi toxinele din organism!FICATUL
Organele care participă la detoxificarea organismului, denumite şi părţi de epurare, sunt ficatul, intestinul, rinichiul, pielea, plămânul şi reţeaua care le leagă pe toate acestea între ele, vasele de sânge şi vasele limfatice.
Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, recomandă pentru detoxificarea ficatului un suc obţinut din 150 g de ridiche şi câte 200 g de morcov, păstârnac şi pătrunjel. Sucul se va bea dimineaţa, pe stomacul gol.
La prânz, consumaţi supă cremă de varză albă. Reţeta este simplă! La un litru şi jumătate de apă se adaugă 500 g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, o lingură de ulei. Se pasează la rece şi se serveşte cu leuştean şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Pentru seara, specialistul nostru vă propune salată de andive cu praz.
Pe tot parcursul zilei, se bea apă plată, minimum un litru. Puteţi consuma şi ceai de gălbenele cu rostopască, frunze de zmeur şi coada calului, în părţi egale. Acest ceai se prepară din 100 ml de apă clocotită în care se adaugă o lingură din amestec, se acoperă 5 minute, se strecoară şi se consumă pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici.
După cura de dezintoxicare a ficatului, se continuă cu cea de curăţare a vaselor de sânge şi a vaselor limfatice. Aceasta constă în folosirea unui decoct de măceşe. Se prepară din două linguriţe de fructe zdrobite la 500 ml de apă, se fierbe un minut, după care se lasă 15 minute, se strecoară şi se