Măsura îi va afecta şi pe angajaţii care nu au copii în întreţinere, iar dintre doi soţi care lucrează la aceeaşi instituţie, va fi trimis acasă cel cu salariul mai mic. Nici cei care vor rămâne în continuare angajaţi ai sistemului bugetar nu vor avea o viaţă uşoară, dat fiind faptul că nu vor primi majorări de salariu, prime sau bonusuri, dar vor avea câteva zile de concediu fără plată, ceea ce va face ca suma primită la sfârşitul lunii să fie mult mai mică.
Concedierile sunt programate să înceapă din această lună, însă instituţiile nu au primit încă nicio dispoziţie prin care să li se comunice numărul angajaţilor ce trebuie concediaţi. „Nu am primit nicio înştiinţare la Consiliul Judeţean, dar sigur şi instituţia noastră va avea de suferit. Vor fi servicii în care se vor face restructurări sau reorganizări, lucru care se va petrece şi la instituţiile aflate în subordinea noastră", ne-a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.
Angajaţii Primăriei dorm liniştiţi
Pe de altă parte, sunt şi bugetari fericiţi. De exemplu, Primăria Buzău nu a fost pusă în situaţia de a trimite din personal acasă. „S-au făcut nişte determinări în funcţie de numărul populaţiei, de volumul de încasări şi s-a stabilit că Primăria nu are un excedent de personal. Colegii noştri îşi păstrează locurile de muncă. Singura problemă care ar putea să apară este legată de angajaţii cabinetelor medicale şcolare care intră în subordinea noatră. Este vorba despre 113 angajaţi în plus pentru care nu avem încă buget pentru salariile lor", ne-a spus Fănică Bârlă, viceprimarul Buzăului.
Profesorii au loc de muncă până în iunie
Peste 300 de suplinitori şi pensionari din sistemul de învăţământ buzoian vor rămâne fără posturi începând cu anul şcolar viitor. Potrivit măsurii luate de către Guvern, în Buzău vor fi reduse 324 de post