Pentru că sunt celebre şi bogate, o seamă de vedete cred că îşi pot permite să îşi dea cu părerea despre orice. Nu se întâmplă, evident, doar în România, ci şi la "case" mai mari. Chiar dacă protagoniştii pot fi numiţi vedete în toată puterea cuvântului, ei ar trebui să îşi ţină gura în loc să vorbească despre vaccinuri, chimicale şi alte subiecte pentru care nu sunt pregătiţi să-şi dea cu părerea, susţin autorii retrospectivei "Celebrităţile şi Ştiinţa în 2009", realizată de organizaţia caritabilă britanică "Sense about Science", în tentativa de a promova popularizarea corectă a informaţiilor din domeniul ştiinţei şi cercetării.
Publicaţia conţine câteva cugetări "din puţul gândirii" unor actori, sportivi, vedete de televiziune sau din industria muzicală, pe teme mult pente competenţele şi pregătirea lor.
De exemplu, fosta vedetă a seriei "James Bond", Roger Moore, a rostit, foarte sigur pe el, că pateul din ficat de gâscă provoacă maladia Alzheimer. Pe un ton nu mai puţin competent, fosta nevastă a lui Paul McCartney, Heather Mills, a afirmat că, odată ingerată, carnea putrezeşte în stomac vreme de 40 de ani şi provoacă "boala care în final te ucide".
"Băuturile carbogazoase extrag oxigenul din corp" este teoria popularizată de Shilpa Shetty, puţin cunoscută în România dar cu cote măricele în Marea Britanie şi în India natală. Actriţa a emis respectiva cugetare pe fondul strădaniilor de a-şi susţine opţiunea pentru un stil de viaţă sănătos şi a consumului de alimente şi băuturi cât mai sărace în chimicale. Iar Bonnie Tyler, celebră pentru cariera muzicală din anii 80, s-a referit la beneficiile acupuncturii astfel: "M-a ajutat să slăbesc. Bine, e drept că în perioada respectivă ţineam şi o dietă destul de restrictivă...de fapt, dacă e să fiu cinică, mai curând regimul e cel care m-a ajutat să slăbesc".
Din lumea sportu