După ce a cochetat cu jurnalismul colaborând cu diverse publicaţii din Galaţi şi Brăila, actualmente, s-a axat pe fotografierea aeriană zburând cu parapanta.
Ca fotograf de presă, se poate lăuda că a fost prezent la mai toate calamităţile naturale care au lovit cele două judeţe vecine, dar după câţiva ani petrecuţi în presă s-a reîntors la prima sa dragoste, muntele.
Inundaţii şi dragoste de munte
„Este foarte frumos să faci fotografie de presă, dar ajungi la un moment dat să vezi doar partea urâtă a unui subiect. De pildă, eram la o nuntă în Galaţi şi am fotografiat mireasa în momentul în care a scăpat buchetul din mână. Atunci mi-am dat seama că nu este în regulă, că o iau razna", a spus el.
De altfel, ultimul loc de muncă pe care l-a avut în presă datează din 2007, atunci când a încheiat colaborarea cu ediţia regională a „României Libere".
„Mi-au ieşit nişte fotografii absolut senzaţionale când au fost inundaţiile de la Tecuci. Cred că acolo au fost cele mai grele momente din cariera mea de fotoreporter. De asemenea, în acelaşi an, am fost şi la ruperea digului Noianu-Chiscani din judeţul Brăila ", povesteşte el.
După spusele sale, în ultimii ani s-a ocupat de diferite proiecte mai mici sau mai mari.
„Fac photobook-uri, albume, nu mă dau în lături de la nicio activitate care-mi poate susţine pasiunile, dintre care cea mai importantă rămâne muntele", adaugă Ochişor.
Primul contact cu înălţimile l-a avut la 14 ani, când a fost pe Cindrelu, în judeţul Sibiu, iar de atunci, nu a ratat în niciun an orice prilej de drumeţie.
„În 1991, am fost pe munte de nu mai puţin de 22 de ori. Ştiu exact fiecare deplasare deoarece îmi notez impresiile şi toate datele importante legate de drumeţia respectivă, de exemplu materialele şi echipamentul necesar", explică fotograful montaniard.
De la drumeţii, la parapantă
Du