Boala inchipuita care afecteaza intreaga familie. Teama de necontrolat fata de o posibila afectiune grava, dublata in cazurile severe de anxietate ori depresie ii terorizeaza si pe ipohondri si pe familiile acestora. Statisticile arata ca ipohondria afecteaza intre 1 si 5% din populatie. Nu se cunosc modalitatile de prevenire a bolii, iar tratamentul se acorda doar in cazurile in care afectiunea este insotita de depresie, anxietate sau psihoza. Integral in EvZ.
Diabetul, determinat si de etnie. O alimentatie bogata in carne si grasimi creste riscul aparitiei diabetului, insa efectele pot diferi in functie de sex si de apartenenta etnica, se precizeaza intr-un articol publicat in revista “Diabetes Care” si citat de Reuters. Acesta reprezinta concluzia unui studiu concentrat asupra unor grupuri diferite de populatie – americani albi, japonezi-americani si hawaiieni nativi, cele din urma grupuri fiind considerate cu cel mai mare risc de diabet. Citit mai mult in EvZ.
Ce pericole ascund cremele si lotiunile in perioada rece. Cremele care contin antibiotic sunt recomandate doar pentru tratarea diferitelor afectiuni aparute la nivelul dermei, in niciun caz pentru hidratare. Medicii dermatologi atrag atentia ca in aceasta perioada tot mai multi romani folosesc tot felul de creme, care de care mai grase, mai parfumate pentru a-si proteja pielea de factorii externi, precum frigul, vantul si precipitatiile. "Pacientii ar trebui sa inteleaga ca, mai ales in aceasta perioada, ar trebui sa evite cremele de galbenele, aloe vera, propolis, fluocinolon sau cele care contin antibiotic. Desi par aparent inofensive, acest tip de creme afecteaza derma." Citit mai mult in Gandul.
Punctul G s-a dovedit a fi un mit. O echipa de cercetatori de la Colegiul King din Marea Britanie sustine ca punctul G, atat de greu de localizat chiar si de catre partenerii de