Indicele imobiliare.ro arăta în luna decembrie a anului trecut, la nivel naţional, o valoare de 1.228 euro/mp, faţă de 1.245 euro/mp în iunie, respectiv 1.477 euro/mp în ianuarie, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 17% la 12 luni. Dacă primele şase luni au fost caracterizate de o scădere semnificativă, semestrul al doilea a avut o evoluţie mai puţin spectaculoasă. Totuşi, faţă de martie 2008, punct de referinţă în ceea ce priveşte nivelul maxim al preţurilor la apart
Indicele imobiliare.ro arăta în luna decembrie a anului trecut, la nivel naţional, o valoare de 1.228 euro/mp, faţă de 1.245 euro/mp în iunie, respectiv 1.477 euro/mp în ianuarie, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 17% la 12 luni. Dacă primele şase luni au fost caracterizate de o scădere semnificativă, semestrul al doilea a avut o evoluţie mai puţin spectaculoasă. Totuşi, faţă de martie 2008, punct de referinţă în ceea ce priveşte nivelul maxim al preţurilor la apartamente, preţurile actuale sunt cu peste 40% mai mici.
Preţul apartamentelor vechi din Capitală a înregistrat, în 2009, o scădere considerabilă de 21,8%, care se menţine, totuşi, sub nivelul înregistrat de apartamentele noi. În semestrul doi, evoluţia apartamentelor vechi a infirmat previziunile emise de majoritatea specialiştilor la începutul anului, înregistrând creşteri surprinzătoare la unele categorii imobiliare: aproape 5% în cazul apartamentelor cu una şi două camere. Această creştere a fost influenţată de semnalele încurajatoare din piaţă sub influenţă programului „Prima Casă“, care, în 2009, a avantajat în special apartamentele vechi. Au fost afectate, totuşi, apartamentele vechi mari, cu patru şi mai multe camere, al căror preţ mediu tinde să coboare spre pragul de 1.000 euro/mp.
Braşovenii au ieftinit garsonierele
În Braşov, preţul apartamentelor vechi a evoluat diferit în funcţ