Din această lună, aceştia şi strămutaţii din Cadrilater nu mai beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun. Aproape 5.500 de constănţeni rămân fără abonamente RATC gratuite din această lună. Conducerea RATC a anunţat că nu mai vizează legitimaţiile pensionarilor.
Rămân fără gratuitate pe mijloacele de transport constănţene foştii deţinuţi politic, persoanele strămutate, cele care au suferit persecuţii în timpul regimului comunist, beneficiari ai legilor 118 din 1990 şi 189 din 2000. „Avem de recuperat 29 de miliarde de lei vechi de la Casa Judeţeană de Pensii. Din acest motiv noi am decis să nu mai vizăm aceste legitimaţii începând cu 1 ianuarie. Oamenii sunt foarte necăjiţi, dar nu avem ce face. Când vom primi banii, vom relua vizarea legitimaţiilor“, a declarat Dumitru Coiciu, directorul RATC Constanţa.
Coducerea RATC solicită pensionarilor să predea ecusoanele la chioşcul de eliberare vize de la gară sau la sediul RATC până săptămâna viitoare. După această dată legitimaţiile vor fi retrase de echipele de controlori ale RATC.
„Directoarele de la Casa de Pensii mi-au spus că n-au bani. A fost vorba de rea voinţă. Voi da Casa de Pensii în judecată“, a adăugat Coiciu. Oamenii care au de suferit de pe urma acestei decizii spun că au de gând să protesteze. „Este problema lor, nu a noastră, că nu au primit banii. Nu se poate ca de fiecare dată să avem tot noi de suferit. O să emitem un protest! Nu i-aş dori unui controlor RATC să vină să-mi reţină abonamentul!“, a declarat Paul Andreescu, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic, filiala Constanţa.
O linie de transport suspendată
Nu este singura măsură luată de RATC. Din acest an, autobuzele regiei circulă la intervale de timp mai mari, pentru a face economie. Dacă până acum autobuzele ajungeau în staţie în orele de vârf la 2 - 3 minute, din această lună acestea ci