Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PD-L, avertizează asupra riscului ca formaţiunea din care face parte să nu ajungă în postura partidului-stat, în care se afla PSD în 2004, pe vremea lui Adrian Năstase. Sursa: Codrin Prisecaru "Am trăit experienţa partidului-stat în 2001-2004, în vremea guvernării PSD. E nevoie de analiză în PD-L, ca să nu repetăm greşelile pe care ni le-a arătat istoria", a atenţionat liderul democrat-liberal, în exclusivitate pentru evz.ro. În perspectiva Congresului PD-L, Stolojan nu este ispitit de şefia partidului. Consideră că Emil Boc e cel mai potrivit pentru asta.
Stolojan nu este singurul care îşi previne colegii asupra problemelor din PD-L. Europarlamentarul Cristian Preda, fost consilier prezidenţial, susţine că partidul se confruntă cu tendinţe de "oligarhizare" şi are "probleme de gestiune a resurselor umane".
La rândul lui, europarlamentarul Theodor Stolojan pune pe tapet neclarităţile din PD-L, un partid care "trebuie pus în mişcare", după doi ani în care s-a concentrat intens să câştige toate alegerile. Liderul democrat-liberal avertizează ca activitatea partidului să nu se confunde cu actul guvernării.
"Activitatea de partid nu se poate înlocui prin actul guvernării. Un partid nu poate rămâne inactiv pentru că liderii de la nivel local, naţional, fac parte din actul guvernării, pentru că, astfel, există riscul să te trezeşti că ai pierdut legăturile cu cetăţenii, cu oamenii de afaceri, cu alte partide care fac parte din familia europeană. Relaţia PD-L cu cetăţenii nu trebuie suplinit de relaţia Guvernului cu aceştia. Asta e greşeală pe care a făcut-o Năstase în 2004", a avertizat Stolojan.
"PD-L are nevoie de dezbateri"
Totuşi, întrebat care sunt riscurile concrete ca PD-L să ia locul PSD-ului din epoca Năstase, europarlamentarul a răspuns că "şanse sun