Arhiva Casei Judeţene de Pensii, care are 450 de metri pătraţi, dar şi alte serviicii, funcţionează în cinci sedii, pentru trei dintre ele instituţia plătind chiria. Munca angajaţilor este îngreunată, pentru un simplu dosar fiind nevoiţi să se deplaseze de la un sediul la altul.
Arhiva este ţinută înclusiv într-o fostă centrală termică dezafectată, pusă gratuit la dispoziţia instituţiei de către Primăria Târgu-Jiu. Cea mai scumpă chirie pe care o plăteşte CJP Gorj este pentru sediul de pe strada Republicii, unde lunar achită peste 3 mii de lei.
Promisiuni din ‘94
Din anul 1990, reprezentanţii CJP fac demersuri la Ministerul Muncii, Prefectură şi Consiliul Judeţean, pentru construirea unui nou sediu. Primul răspuns a sosit abia după patru ani, dar a fost în zadar, pentru că fondurile, şi aşa insuficiente, au fost retrase la scurt timp. A urmat apoi o nouă încercare, în 2001, când a început construcţia sediului nefinalizat nici până astăzi, pe un teren pus la dispoziţie de primărie şi Prefectură. „Sediul trebuia să fie realizat prin compensare cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, care avea datorii la fondul asigurărilor sociale. La scurt timp, printr-o ordonanţă a Guvernului, societatea a fost scutită de datorii, iar lucrarea nu a mai fost contiuată, rămânând la stadiul la care este acum, adică la cel de fundaţie”, a precizat directoarea CJP, Rodica Ghimiş. Construcţia a fost preluată cu titlu gratuit de către CJP, însă de atunci nu s-au mai continuat lucrările, din lipsă de fonduri.