În ciuda declaraţiilor premierului Boc, care ne învăţa cum să strângem cureaua şi cum trebuie să ne fie mai rău pentru a ne fi apoi mai bine, aleşii au decis că nu merită aşteptarea şi au depus la buget sute de amendamente. Campioni, cel puţin în domeniul construirii de biserici, s-au dovedit a fi cei de la PD-L, care au depus nu mai puţin de 500 de amendamente în acest sens.
Toate amendamentele depuse de aleşi au fost deocamdată înregistrate şi avizate de comisiile de specialitate, soarta lor urmând a se decide apoi în comisiile de buget zilele acestea. Dacă ar fi acceptate în totalitate, toate aceste amendamente ar dubla probabil bugetul stabilit de Guvern. Pe modelul bugetului anului trecut, şi de data aceasta parlamentarii puterii au încercat să se pună bine cu divinitatea, dar mai ales cu alegătorii din colegiile lor, propunând sute de amendamente pentru alocarea de fonduri pentru construirea sau renovarea lăcaşurilor de cult.
Spre deosebire de ceilalţi parlamentari, pedeliştii depuseseră până ieri nu mai puţin de 500 de amendamente de acest gen. În schimb, opoziţia nu s-a mai arătat atât de interesată de construirea de biserici, înregistrând aproape 60 de astfel de amendamente, 37 de la PSD+PC, 21 de la PNL şi 4 de la minorităţi.
MINORITĂŢILE ŞI CNA, RĂSPLĂTITE
Organizaţiile minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, ai căror reprezentanţi parlamentari sunt în barca puterii, au primit ieri o majorare de fonduri la bugetul pentru anul acesta. În dezbaterile din comisia pentru drepturile omului s-a avizat favorabil un amendament al lui Varujan Pambuccian, care a trimis 5.000 de lei în bugetul - SGG pentru organizaţiile minorităţilor naţionale. Şi CNA a primit un bonus după eforturile de monitorizare a mediatizării campaniilor electorale consecutive din ultimii ani şi abundenţa de amenzi care au adus bugetului de