Voalul miresei este una dintre acele plante de interior care înviorează spaţiul unei locuinţe.
Remarcabilă prin frunzele extrem de decorative, voalul miresei este o plantă originară din Africa de Sud, Asia şi America tropicală. Dacă vă gândeaţi cumva că îngrijirea acestei plante vă va da bătăi de cap, trebuie să ştiţi că lucrurile nu stau deloc aşa. Aspectuoasă, cu frunzele dungate cu nuanţe de crem sau galben, voalul miresei nu vă va răpi prea mult din timpul dumneavoastră liber.
Pedunculii florali, lungi şi cărnoşi, care se dezvoltă în centrul rozetei, poartă mănunchiuri de frunze folosite pentru reproducerea plantei. Dacă acestea nu sunt îndepărtate, aceste mănunchiuri cad în cascadă, creând un efect decorativ deosebit, pus cel mai bine în evidenţă când planta se cultivă în coşuleţe suspendate.
Pentru o mai bună dezvoltare şi trăinicie a plantei trebuie să ştiţi că udarea este foarte importantă şi trebuie dozată bine. În cazul în care este excesivă şi apa stagnează mult în suportul de sub ghiveci, rădăcinile cărnoase putrezesc, ceea ce determină suferinţa frunzelor. Pe de altă parte, udarea insuficientă generează colorarea în brun a vârfurilor frunzelor.
Alte reguli de care trebuie să ţineţi seama, dacă alegeţi o astfel de plantă pentru locuinţa dumneavoastră, este că voalul miresei preferă temperatura obişnuită. De asemenea, indicat ar fi ca şi în sezonul rece, când frumoasa plantă decorativă părăseşte balconul, să fie aşezată în lumina directă a soarelui. Motivul este unul simplu: în acest fel, frunzele nu-şi pierd frumoasele nuanţe. Trebuie să aveţi grijă ca locul în care se află planta pe timpul iernii să fie protejat de curenţii de aer, iar temperatura să nu scadă mai jos de 17 grade Celsius.
De asemenea, specialiştii vă recomandă ca, la sfârşitul iernii, să o replantaţi, dacă rădăcinile au ocupat complet ghiveciul, căci