Despre Marius Rusu se poate spune fără nicio reţinere că-i place să se joace cu păpuşile.
Actorul a jucat în peste 40 de spectacole, atât pentru copii, cât şi de dramaturgie şi l-a creat pe Tirlilici, cel mai cunoscut clovn al oraşului. Marius Rusu nu este doar un simplu mânuitor al marionetelor. Trăieşte intens personajele pe care le joacă, reuşind să dea suflet păpuşilor pe care le mânuieşte şi cu care aduce publicul în lumea fantastică a basmelor, puse în scenă de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache“.
Artistul a descoperit teatrul în urmă cu 24 de ani şi de atunci s-a îndrăgostit de el, scena fiind a doua lui casă. „Actoria este ca o sămânţă. Odată ce a încolţit, nu o mai poţi opri. Dorinţa de exprimare, de comunicare permanentă m-a împins să fac teatru. Prima dată am dat buzna în teatru, trezindu-mă în mijlocul unei repetiţii. Eram în liceu, prin 1985“, povesteşte actorul. A început să joace într-o trupă de amatori la Casa Tineretului, iar la facultate a învăţat „să transforme marioneta în fiinţă“.
Istoria lui Tirlilici
Clovnul care-i înveseleşte de zece ani pe copii la petreceri sau serbări s-a născut în perioada studenţiei. „Am avut ca temă să desenăm un personaj. Am desenat capul unei păpuşi pe care am numit-o Tirlilici văr cu Tirliflici. Mult după aceea, am observat că petrecerile copiilor erau prea monotone. Aşa mi-a venit ideea să fiu clovn pentru micuţi şi am creat tot felul de jocuri interactive cu care să-i înveselesc“, spune actorul.
„Ca actor eşti obligat să înveţi tot timpul“
Dacă ar fi să ia viaţa de la capăt, Marius Rusu ar alege tot actoria. Şi asta pentru că scena şi păpuşile sunt viaţa lui. „În momentul în care îţi este scris să devii ceva, oricât ai încerca să te distragi de la ceea ce-ţi este predestinat, nu ai cum. Poate dacă nu ar fi fost această pasiune pentru teatrul de