Pasionată de mică de bucătărie, Marcela a învăţat tainele bucătăriei turceşti la mare, chiar de la un specialist culinar din Turcia.
„Shaorma este gustoasă, săţioasă şi uşor de gătit. Foarte mult contează să pui suflet ca lumea să ajungă să se lingă pe degete de poftă". Aceasta este părerea Marcelei Pavel, care, la doar 19 ani, prepară şi vinde, cu drag shaorma.
Bucătăria a atras-o ca un magnet încă din copilărie. „De când eram mică mi-a plăcut să gătesc. O ajutam pe mama în bucătărie. Cel mai mult îmi plăcea să fac clătite. Mereu mă găsea mama prin bucătărie făcând clătite", îşi aminteşte, tânăra.
Lucrează de la 17 ani
Pentru că îşi dorea să fie independentă şi pentru că obiectivul ei era acela de a învăţa cât mai multe despre „tainele bucătăriei", Marcela s-a angajat imediat după terminarea clasei a X-a. Nu avea încă 17 ani împliniţi şi a lucrat la o pensiune din Sâmbăta de Sus. „La început am fost cameristă, apoi am trecut la vase şi mai apoi am fost ajutor de bucătar. Îmi plăcea foarte mult că puteam lucra şi învăţam să mă descurc singură", spune tânăra.
Pentru că ştia exact că bucătăria este locul în care doreşte să muncească, tânăra a urmat Şcoala de Bucătari de la Braşov, chiar pe timpul liceului. „Eram la şcoală, lucram şi la Sâmbăta de Sus, unde făceam practica şi veneam să dau examenele la Şcoala de Bucătari din Braşov. A fost o perioadă încărcată dar până la urmă a fost bine", mărturiseşte tânăra.
„Experienţă turcească"
Marcela Pavel a învăţat cum se face o shaorma bună chiar de la un turc. Respectând cu stricteţe reţeta originală, tânăra susţine că mulţi dintre cei care comercializează un astfel de preparat nu respectă reţeta. „Astă vară am fost trei luni la mare. Acolo am lucrat într-o shaormerie, la un turc, de unde am învăţat care este adevărata reţetă a shaormei", povesteşte Marcela.
Secretul stă în sosur