Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) mizează în acest an pe creşterea veniturilor proprii cu 10%, faţă de anul trecut, de la 849 milioane de lei la 935 milioane de lei, a declarat directorul general al companiei, Dorina Tiron."Ne-am propus să creştem în acest an veniturile proprii, urmând trendul ultimilor ani. Şi anul trecut veniturile au urcat comparativ cu 2008, de la aproximativ 680 de milioane de lei la 849 milioane de lei", a spus Tiron
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) mizează în acest an pe creşterea veniturilor proprii cu 10%, faţă de anul trecut, de la 849 milioane de lei la 935 milioane de lei, a declarat directorul general al companiei, Dorina Tiron.
"Ne-am propus să creştem în acest an veniturile proprii, urmând trendul ultimilor ani. Şi anul trecut veniturile au urcat comparativ cu 2008, de la aproximativ 680 de milioane de lei la 849 milioane de lei", a spus Tiron, citată de Mediafax.
CNADNR obţine venituri proprii din vânzarea rovinietelor şi din taxele de pod de la Giurgiu-Ruse, Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă.
Taxa de pod
Tariful de trecere al podului Feteşti-Cernavodă a fost introdus la începutul lunii august 2009 şi a fost contestat de Uniunea Transportatorilor Rutieri Români şi de Federaţia Operatorilor Români de Transport Rutier deorece încalcă tratatul cu Uniunea Europeană. Transportatorii au solicitat ca taxa să poată fi achitată în baza unui abonament semestrial sau anual.
CNADNR a introdus la sfârşitul lunii noiembrie abonamente anuale cu 50 sau 100 de treceri pe podurile peste Dunăre de la Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă, cu preţuri între 160 de lei şi 4.760 de lei, în funcţie de tipul vehiculului.
Totodată, Compania de Drumuri va introduce în primul semestru un si