Scopul ei în viaţă e să-şi ţină casa curată ca o farmacie şi frigiderul încărcat ca pentru un atac nuclear. La noi, noţiunea de soţie bună se confundă cu cea de gospodină. Cum ar putea fi altfel când femeia însăşi se simte atât de bine „la cratiţă“.
„Să trec pe la piaţă - am lista! Mai am de luat roşii şi verdeţuri". „Să schimb lenjeria de pat şi să dau drumul la maşina cu rufe colorate". „Să verific listele de cadouri, să termin cu bradul şi să mai dau o dată cu aspiratorul ca să strâng acele de pe covor".
„Ce liste mai avem aici? Paltoane la curăţătorie. Rezolvat. Carne de marinat. Rezolvat. Pâine şi fructe. Rezolvat - e închis peste tot până pe 2 - 3 ianuarie încolo."
Citiţi şi:
Românii, codaşi la calitatea vieţii
Pe ce au dat românii bani de Sărbători
Câte dintre femeile din România care citesc aceste rânduri nu simt că se uită la propria făptură chinuită de aşteptarea momentului fericit al trecerii dintre ani? Statisticile, discuţiile de pe forumurile sau blogurile feminine, incidenţa durerilor de spate şi a crizelor de tensiune ne livrează răspunsul: România e în continuare ţara în care pentru femei Sărbătorile „vin cu parul"!
Sarcinile domestice, în sarcina ei
„Femeia e cea care face curat (chiar dacă mai şi coordonează sau deleagă sarcini, tot ea e motorul). Femeia clar trebuie să gătească (...). Femeia trebuie să aranjeze casa - că doar partea estetică e mai dezvoltată la ea (ca să vorbim tehnic). Ah, şi cum să uităm: femeia cară cu ea victima existenţială (cum despre cine vorbesc, despre bărbat) la cumpărături. Pentru casă, pentru cei ce poate vin în vizită, cadouri pentru toată lumea (nu-s uşor de găsit şi trebuie umblat prin multe magazine). Şi câte şi mai câte!", scrie Violeta-Loredana Pascal în revista online pentru femei www.cenusadetrandafir.ro.
Nimic mai firesc pentru femeia