Oţetul adăugat în apă pentru clătirea părului, precum şi măştile naturale pe bază de uleiuri vă pot ajuta să dobândiţi o podoabă capilară care să strălucească de sănătate.
Vă doriţi ca părul dumneavoastră să strălucească asemenea celui din reclamele de la televizor, însă vizitele la salon au fost tăiate de pe lista de priorităţi, aşa că nu vă rămâne decât să vă îndreptaţi atenţia spre tratamentele naturiste, pe care le puteţi face acasă.
O privire aruncată pe cărţile cu sfaturi de la bunica vă poate fi de real ajutor. Din ele aflaţi că nu e nevoie să folosiţi neapărat uleiuri speciale pentru păr, ci puteţi apela la ajutorul uleiului de migdale, recomandat şi de specialişti, la cel de nucă de cocos, de argan sau din sâmburi de struguri, dar şi la uleiul de măsline.
Puteţi încerca să preparaţi un amestec de uleiuri, care vă va ajuta să faceţi primul pas spre o podoabă capilară de invidiat. Uleiul de nucă de cocos poate fi combinat cu cel de măsline, foarte bun pentru părul uscat, cu vârfurile despicate. În schimb, dacă aveţi un fir de păr foarte subţire şi fin, ar fi indicat să apelaţi la uleiul de argan.
Odată ce aţi aflat care dintre uleiuri este potrivit tipului dumneavoastră de păr, tot ceea ce trebuie să faceţi este să-l încălziţi şi mai apoi să-l aplicaţi masând părul de la rădăcini la vârfuri. Aveţi grijă să nu folosiţi foarte mult ulei, căci vă va fi greu să-l îndepărtaţi şi, în plus, firul de păr absoarbe doar cantitatea necesară. Şi tratamentul nu se termină aici. După ce aţi aplicat uleiul pe păr, udaţi un propsop cu apă caldă şi stoarceţi-l până când rămâne doar călduţ. Înfăşuraţi-vă apoi capul şi staţi aşa cam 15-20 de minute. Părul se va clăti apoi cu apă caldă şi, dacă simţiţi nevoia, puteţi să folosiţi şi şampon.
Aveţi însă grijă, tratamentul nu se aplică mai mult de o dată pe săptămână.
Metode de pe vremea b