În anii trecuţi, evenimentul era programat înainte între Crăciunul şi Revelionul ortodocşilor pe rit vechi, însă acum se ţine la sfârşitul lunii ianuarie
Revelionul Ospătarilor este o tradiţie veche. Încă de acum 40 de ani ospătarii, bucătarii, chelnerii, cameristele şi chiar şi femeile de serviciu care se nimereau în tura de noapte, de Revelion, erau sărbătoriţi apoi printr-o petrecere specială.
Foştii ONT-işti, nostalgici după petrecerile de altădată
La Braşov, vechii angajaţi din branşă de pe vremea ONT Carpaţi, a BTT şi OJT, din Predeal, Poiană şi Braşov, ţineau împreună petreceri gigant - 400, 500 de oameni. Cornel Gavrilă, spre exemplu, şi-a petrecut mai toată viaţa în restaurante, iar primul revelion în calitate de ospătar l-a făcut acum trei decenii. „Primul revelion la care am participat a fost cam acu 30 de ani. Ne adunam toţi cei care lucram de Revelion în lanţul de restaurante din Braşov şi Poiană şi petreceam împreună în Barul de Noapte, la Cerbul Carpatin. Aveam program ca pe 31 decembrie, cu mâncare, cu colinde, cu taraf”, îşi aminteşte Cornel Gavrilă, devenit între timp şef de unitate la Aro Palace. Colegul lui, Dan Dârstariu, devenit şef de restaurant la Aro Palace, a făcut „revelionul de ospătar” acum 20 de ani. „După ce plecau turiştii se trăgea linie şi se organiza Revelionul. Se făcea o înţelegere, tot din personalul care a lucrat, că nu veneau alţi angajaţi din afară să servească, şi erau plătiţi separat cei care lucrau pentru revelionul colegilor. Participa tot colectivul, de la femeia de serviciu, la şefi de sală sau director. Acum 20 de ani era o afluenţă mai mare de turişti comparativ cu ziua de azi şi erau restaurante mult mai puţine, colectiv mai numeros”, îşi aduce aminte şi Dârstariu.
Timpul a trecut, iar foştii ospătari au ajuns şefi de săli sau de restaurante. Revelionul însă n-a mai rămas la fel