Convinge-ţi angajatorul să investească într-un plan de beneficii extrasalariale la care să ataşeze poliţe de viaţă şi clauze suplimentare de sănătate! Mihail Petrescu se numără printre puţinii angajaţi români care beneficiază de o asigurare de viaţă de grup.
În vârstă de 57 de ani, inginerul Petrescu priveşte lucrurile în ansamblu şi spune că la început a fost nevoit să-i convingă pe angajatorii germani de eficienţa acestei poliţe de asigurare de viaţă.
Totuşi, „lupta" pentru prelungirea pachetului care conţine asigurări de viaţă şi clauze de sănătate pentru cei 80 de angajaţi s-a purtat, anul trecut, cu cei de la conducerea din ţară a firmei. Dar calculul diferitelor alternative depinde de punctul financiar de plecare al fiecărui angajator.
COMPARĂ ŞI NEGOCIAZĂ
Partea bună a lucrurilor este că poliţele de grup au mai multe avantaje decât cele individuale. Dacă vrei să închei o asigurare de viaţă, în cazul în care jobul tău este expus constant riscurilor, perspectiva încheierii unei poliţe individuale nu este promiţătoare.
Poate nu vă vine să credeţi, dar pentru a încheia o asigurare de viaţă de grup, cu clauze de sănătate, nu sunteţi obligaţi să prezentaţi analize medicale actualizate şi nu veţi completa chestionarul clasic, referitor la istoricul afecţiunilor pe care le-aţi avut sau le aveţi.
Prin urmare, angajatorul nu va plăti extraprime şi va fi stabilită o valoare comună a primelor pentru toţi angajaţii. „Era foarte greu să obţin asigurări individuale şi ar fi fost mult mai scumpe", precizează Petrescu.
Dacă eşti un bun negociator, atunci şansa este de partea ta, pentru că societăţile de asigurare sunt dispuse să acorde reduceri substanţiale.Trei dintre colegii inginerului Petrescu au fost despăgubiţi de compania de asigurare ca urmare a intervenţiilor chirurgicale suferite. Totuşi, sunt excluse bolile cronice care nu a