Odată cu desfiinţarea fanfarelor militare, în 2004, Florian Mătăsaru a devenit dirijorul fanfarei municipale.
Florian Mătăsaru recunoaşte că în copilărie nu şi-ar fi dorit să facă muzică. Nu era interesat de această artă, însă, împins de la spate de mama sa, actualul dirijor al fanfarei municipale a pornit pe acest drum. În clasa a V-a a descoperit cu adevărat plăcerea cântatului, atunci când a început să studieze instrumentul care l-a urmat prin viaţă peste 35 de ani, cornul.
A dirijat peste 10 coruri
„Dintotdeauna mama şi-a dorit să devin interpret de muzică populară. La început m-a chinuit acest gând, însă în clasa a V-a, când am început să studiez cornul m-a fascinat şi am decis să urmez acest drum şi pe mai departe", îşi aminteşte Florian Mătăsaru.
Aşa a ajuns să se înscrie la Liceul de Muzică din Satu Mare, iar în 1977 să înceapă cursurile Şcolii Militare de Muzică din Bucureşti. „Imediat după ce am absolvit cursurile Şcolii Militare de Muzică am fost repartizat ca instrumentist în cadrul Fanfarei Militare din Bucureşti", mărturiseşte actualul dirijor. A trecut prin fiecare etapă pentru ca acum să fie un instrumentist şi un dirijor de elită. „De-a lungul anilor mi-am păstrat calitatea de instrumentist, ajungand subşef al muzicii militare, iar în final şef al muzicii militare", a declarat Florian Mătăsaru.
Printre corurile dirijate de maestru s-au numărat şi cele ale Spitalului Judeţean din Baia Mare, al fabricilor de confecţii din municipiu sau al altor instituţii din oraş. Odată cu desfiinţarea fanfarelor militare, în 2004, Florian Mătăsaru a devenit dirijorul fanfarei municipale. A pus mult suflet în această meserie, motiv pentru care toţi intrumentiştii pe care îi are în subordine au absolvit liceul de muzică.
Doreşte să organizeze un festival al fanfarelor din ţară
Dirijorul pune