Acum 20 de ani, pe străzile din Sibiu se auzeau lozinci anticomuniste şi focuri de armă. Undeva, într-o sală de naşteri, izolată de nebunia din stradă, o tânără profesoară dădea naştere unuia dintre cei aproape 80 de copii care au venit o dată cu Revoluţia din '89. Astăzi, Silvana Tivadar este unul dintre miile de tineri români care studiază în afara ţării, una dintre fetele frumoase care visează la o carieră în modeling şi totodată la o carieră de excepţie în domeniul medical.
"Evenimentele istorice din perioada aceea îmi sunt cunoscute de la orele de istorie din liceu, însă nu mă simt legată şi afectiv de ceea ce s-a întâmplat atunci. Asta probabil pentru că nu am apucat să trăiesc şi în perioada regimului comunist, încât să simt schimbarea pe pielea mea", spune Silvana, trăind convingerea că alături de ceilalţi copii născuţi în acele zile este "simbolul unui nou început. Cam aşa cum sunt ghioceii primăvara".
De la Revoluţie la prezent, legătura este una abruptă, de faţadă, aşa cum percepe tânăra de 20 de ani realitatea democraţiei noastre. "Mă regăsesc în valorile teoretice de democraţie ale României, însă cred că acestea nu sunt aplicate, ceea ce face ca rezultatul final să fie cel al unei democraţii doar aparente."
DE LA SIBIU LA COVENTRY
După absolvirea celui mai bun colegiu din Sibiu, "Gheorghe Lazăr", Silvana a intrat la Facultatea de Medicină. La scurt timp a primit scrisoarea prin care era informată că a fost admisă la o renumită facultate din Marea Britanie. "Am aplicat pentru Coventry mai mult ca să-mi încerc norocul, eram curioasă să văd ce iese, că până atunci nu luasem în considerare şi posibilitatea de a studia în Anglia." De aici deciziile au fost simple. "Mi-ar fi plăcut să fiu mai aproape de casă, dar am ales să plec pentru că în România încă nu sunt recunoscute şi apreciate valorile cam în nici un domeniu. M