Ce plăcut e să stai la o parolă cu câţiva amici, sorbind, din când în când, dintr-o ceşcuţă cu cafea – fie ea turcească, gingirlie sau marghiloman, espresso ori cu lapte – a cărei aromă te învăluie îmbietor. Numai ambianţa aceasta – cât de stenică este!… Nu ştiu dacă şi medicii japonezi obişnuiesc să poposească la câte o kafue (cafenea – în japoneză) şi câte ceşti de kohi (cafea) beau acolo, dar presupun că, într-o asemenea atmosferă desfătătoare, unora dintre ei le-a venit ideea să „extragă“ din cafea şi alte... virtuţi sanogene. (...)
Publicitate Şi – după cum au publicat în revista „Current Medicinal Chemistry“ – chiar au întreprins o serie de cercetări prin care au reuşit să demonstreze că unele extracte de cafea – mai ales cafeina şi acidul cafeic – sunt eficiente în combaterea unor virusuri. Cum ar fi, bunăoară, virusul herpetic HSV-1 sau cel al poliomielitei. Fireşte – scrie ziarul francez „Le Point“ – cercetările încă n-au depăşit stadiul in vitro, dar de pe acum se poate afirma că extractele de cafea – indiferent din ce zonă geografică provine aceasta – reduc semnificativ multiplicarea virusului HSV-1. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Ce plăcut e să stai la o parolă cu câţiva amici, sorbind, din când în când, dintr-o ceşcuţă cu cafea – fie ea turcească, gingirlie sau marghiloman, espresso ori cu lapte – a cărei aromă te învăluie îmbietor. Numai ambianţa aceasta – cât de stenică este!… Nu ştiu dacă şi medicii japonezi obişnuiesc să poposească la câte o kafue (cafenea – în japoneză) şi câte ceşti de kohi (cafea) beau acolo, dar presupun că, într-o asemenea atmosferă desfătătoare, unora dintre ei le-a venit ideea să „extragă“ din cafea şi alte... virtuţi sanogene. (...)
Publicitate Şi – după cum au publicat în revista „Current Medicinal Chemistry“ – chiar au întreprins o serie de