Procurorul general Vasile Bâc, care a mai încălcat grav Legea 544, a recidivat. Subalternii lui Bâc câştigă anual între 80.000 şi 170.000 de lei şi nu fac aproape nimic. Pentru a ascunde trândăveala din Parchetul Curţii de Apel Timişoara, şeful instituţiei a refuzat să ofere informaţii de interes public.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGALERIE CU PROCURORUL GENERAL CÂND IA ZIARUL ÎN CARE ESTE CRITICAT
Procurorul general Vasile Bâc, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, plătit într-un an cu aproape 170.000 de lei, refuză să prezinte activitatea subordonaţilor săi din anul 2009, toţi plătiţi cu bani grei de contribuabili.
Şeful procurorilor ascunde activitatea subordonaţilor săi, deşi legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public îl obligă să o facă publică. Procurorul Bâc ţine sub cheie activitatea subordonaţilor săi de lux, departe de ochii cetăţenilor care le plătesc salariile, invocând fără temei un cod de bune practici al Consiliului Superior al Magistraturii din anul 2006, care nu are are valoare de lege.
Refuză să aplice legea
Procurorul general Vasile Bâc a mai refuzat să pună la dispoziţia redacţiei Adevărul de Seară din Timişoara numerele de înregistrare ale rechizitorilor făcute de procurorii de lux din subordinea sa şi alte detalii despre munca prestată de fiecare subordonat al său din 2009.
Alţii muncesc pe brânci
Cei 13 magistraţi, cu salarii anuale cuprinse între 80.000 şi 170.000 de lei, au rezolvat doar 28 de dosare penale anul trecut, cu trimiterea în judecată a celor implicaţi. În comparaţie, colegii lor de la Parchetul Timişoara, care câştigă de două ori mai puţini bani, au muncit de 15 ori mai mult, finalizând peste 300 de dosare penale anul trecut.
Unul dintre motivele pentru care şeful procurorilor de lux a devenit miserios este pentr