Ca să-ţi recapeţi silueta şi tonusul după sărbători, ar fi bine ca vreme de două săptămâni să mănânci mai puţin şi mai sănătos. Salatele ar fi o alegere potrivită, iar noi îţi venim în ajutor cu patru reţete delicioase, uşor de preparat, ideale atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
Mix de legume cu pui la grătar
Ingrediente: un piept de pui, patru roşii, 100 g fasole verde, 250 g rucola, 200 g dovleac pentru plăcintă, o ceapă roşie, un ardei gras roşu, sare, oţet balsamic, două linguri de ulei de măsline.
Preparare: se spală rucola si se pune într-un bol. Roşiile se taie în două sau în patru, iar ceapa, mărunt. Fasolea verde se fierbe 10-15 minute, se scurge, se răceşte şi apoi se pune în salată. Dovleacul se curăţă, se taie cubuleţe şi se căleşte în tigaia din teflon cu o linguriţă de ulei, până devine arămiu. Se lasă la răcit şi se pune în castron împreună cu ardeiul gras tăiat în bucăţi mai mari, cu pieptul de pui feliat şi preparat la grătar. Se adaugă sare, restul de ulei şi oţet după gust, apoi se amestecă.
Rucola cu feta şi măsline
Ingrediente: o pungă de rucola de 250 g, trei roşii potrivite sau 10 roşii cherry, 100 g brânză feta, 50 g măsline negre sau verzi, sare, oţet balsamic, o lingură de ulei de măsline.
Preparare: se spală frunzele de rucola şi se aşază întregi într-un castron. Roşiile se spală, se taie felii (cele cherry, în două) şi se pun în bol. Se adaugă brânza tăiată cubuleţe şi măslinele, apoi sare, oţet balsamic şi ulei de măsline.
Crudităţi cu sos de brânză
Ingrediente: un sfert de varză albă, un sfert de varză roşie, trei castraveţi, o legătură de ceapă verde, doi căţei de usturoi verde, un ardei roşu, un ardei galben, două linguri de ulei de măsline, o lămâie, sare, un sos de brânză.
Preparare: se taie varza fideluţă şi se