Stimulentele sunt necesare mai ales într-o perioadă favorabilă cum este cea de acum
România va trebui să ofere facilităţi la nivelul celor din alte ţări din Europa Centrală şi de Est, pentru a-şi creşte cota pe piaţa globală a serviciilor externalizate, în condiţiile reducerii costurilor, ca urmare a crizei economice, este de părere PricewaterhouseCoopers România. "Nu trebuie să ignorăm faptul că există o competiţie globală pentru atragerea de investiţii, şi, în acest sens, guvernele şi autorităţile locale acordă stimulente, fiscale sau de altă natură, furnizorilor de servicii externalizate. Astfel, România va trebui să ofere facilităţi, cel puţin la un nivel similar cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est, pentru a-şi creşte cota de piaţă în această industrie", a declarat Dan Iancu, partener servicii de consultanţă în cadrul PricewaterhouseCoopers (PwC) România.
Studiul a arătat că recesiunea economică din 2009 a subliniat încă o dată importanţa reducerii costurilor şi îmbunătăţirii eficienţei drept principalele motive strategice pentru outsourcing, urmate de accesul la personal calificat.
"Încetinirea creşterii economice în ţările dezvoltate, fapt ce generează presiuni asupra companiilor în a identifica arii de reducere a costurilor, precum şi costul salarial relativ scăzut din România pot genera noi oportunităţi pentru furnizorii locali de servicii externalizate", a mai spus Iancu.
Companiile de profil în întreaga lume anticipează o creştere a cererii
Furnizorii de servicii externalizate din întreaga lume preconizează că cererea pentru servicii outsourcing va creşte în ritm rapid. În consecinţă, companiile de outsourcing angajează personal şi investesc în noi servicii cu potenţial de dezvoltare, arată un nou studiu global efectuat de Duke University Offshoring Research Network şi PricewaterhouseCoopers (PwC)