Patronatele din industria alimentară au solicitat vineri ministrului agriculturi amânarea aplicării Legii Codului de Bune Practici cu produse alimentare cu 1-2 luni, pentru modificarea acesteia. După ce au susţinut puternic introducerea acestei legi, producătorii de alimente propun, pe ultima sută de metri înainte de punerea în aplicare a documentului, discuţii cu supermarketurile, sesizând neclarităţi, în special, în privinţa termenelor de plată.
Patronatele din industria alimentară au solicitat vineri ministrului agriculturi amânarea aplicării Legii Codului de Bune Practici cu produse alimentare cu 1-2 luni, pentru modificarea acesteia. După ce au susţinut puternic introducerea acestei legi, producătorii de alimente propun, pe ultima sută de metri înainte de punerea în aplicare a documentului, discuţii cu supermarketurile, sesizând neclarităţi, în special, în privinţa termenelor de plată.
"Acea parte finală a legii, cea cu termene de plată poate să creeze o distorsiune de piaţă foarte periculoasă. Legea a fost făcută foarte rapid şi fără participarea celor de la supermarketuri şi sunt interpretări diferite privind costul de achiziţie. Dacă construim o lege stufoasă, este greu de aplicat, interesul meu este ca legea sa fie scurtă, clară, uşor de aplicat şi să aducă un avantaj şi consumatorului final care trebuie să cumpere", a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.
El avertizează acum că dacă această lege va intra în vigoare în câteva zile ar putea duce la scumpiri. "În legea supermarketurilor (n.r. Legea Codului de Bune Practici cu produse alimentare) exită câteva puncte care o fac foarte greu aplicabilă. Dacă va intra în vigoare în câteva zile va duce ori la creşterea preţurilor, ori la imposibilitatea aplicării acesteaia. L-am rugat pe ministru să invite supermarketurile la o discuţie şi să suspende aplicarea acesteia pentru o