Pietonii nu au nicio şansă să ajungă la serviciu cu hainele şi papucii curate, dacă locuiesc în alte zone decât cele ultra-centrale.
Odată cu topirea zăpezii, majoritatea străzilor şi trotuarelor din oraş au fost acoperite de un strat de noroi. Bălţile de pe carosabil nu mai sunt demult o noutate pentru oameni, de acum obişnuiţi ca în această perioadă a anului să fie stropiţi din cap până-n picioare de maşini.
„În fiecare zi ajung la muncă murdar din cap până-n picioare. Suntem orăşeni doar pe buletin“, spune cu necaz Nicolae Alexa, agent comercial.
„La ţară este mult mai frumos decât în Iaşi“
Maria Şaramet, de 75 de ani, locuieşte pe stradela Florilor, situată în apropiere de fosta autogară. Chiar dacă de jur împrejur sunt ridicate blocuri şi vilişoare, străduţa pe care locuieşte de 25 de ani femeia arată ca o uliţă. „Nici nu-mi mai vine să ies din casă. La ţară este mult mai frumos decât în Iaşi“, spune Maria Şaramet. Ieşeanca povesteşte că de răul noroiului, cunoscuţii evită să treacă pe la ea. „Rudele mele spun că, dacă vin la mine, trebuie să se echipeze cu ciubote“, povesteşte pensionara.
Ieşenii, invitaţi să pună mâna pe mătură
Reprezentanţii Salubris, societatea care se ocupă de curăţenia oraşului, spun că nu au suficienţi angajaţi. Ion Apostol, directorul Salubris, spune că, potrivit unei decizii de Consiliu Local, oamenii trebuie să pună umărul la curăţirea oraşului. „Am început să strângem zăpada de pe marginea străzilor“, a spus Apostol.
Într-adevăr, între bulevardul Ştefan cel Mare, care trece prin faţa Primăriei, şi o stradă lăturalnică este diferenţă. Dacă pe prima te încumeţi să mergi încălţat cu o pereche de pantofi albi, pe cealaltă sunt şanse mari să regreţi alegerea făcută.
.