E pasionat de staţii şi antene cu ajutorul cărora comunică cu oameni din ţară şi străinătate pe calea undelor. Vrea să se perfecţioneze în radioamatorism şi să atragă cât mai mulţi tineri.
Profil
NĂSCUT - 19 octombrie 1995, Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Tache Ionescu din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI - Să ajungă să lucreze la Salvamont.
Paul Cheran a aflat despre cercetaşi în urmă cu mai bine de doi ani, în timpul unei ore de dirigenţie. La acea vreme, jumătate din clasa lui s-a înscris la Filiala Râmnicu Vâlcea a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României pentru a afla tainele cercetăşiei. „Am mai rămas cercetaşi doar trei, patru dintre noi, restul s-au pierdut pe drum", povesteşte elevul. Prima acţiune pe care a avut-o la cercetaşi a fost la Voineasa. „Am fost la un campus de radioamatorism şi atunci am descoperit că sunt atras de acest gen de activitate. Un domn din Voinesa m-a învăţat să transmit prin unde radio şi am rămas foarte bun prieten cu el. Tot el mi-a făcut cadou o staţie pe care o păstrez şi azi. Ţin legătura cu el şi la telefon, dar şi pe calea undelor", declară Paul. După ce şi-a descoperit pasiunea de radioamator, Paul a urmat mai multe cursuri în domeniu. A dat apoi un examen la Piteşti ca să devină radioamator. „După examen am primit brevet de radioamator şi o staţie. Eu sunt cel mai mic radioamator din Vâlcea şi i-am uimit pe toţi când am luat brevetul", spune mândru Paul.
Ţine legătura cu radioamatori din străinătate
Pe calea undelor, Paul ţine legătura cu oameni din diferite zone ale ţării, dar şi din afară. „Vorbesc cu radioamatori din Franţa şi Italia. Purtăm discuţii despre tipurile de staţii pe care le folosim sau ce e nou în acest domeniu, despre antene, dar şi de locaţiile noastre", precizează elevul. Anul trecut cecetaşii vâlceni au reuşit să înfiinţeze în