Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Somalia. O recomandare în acest sens a venit de la Ministerul român de Externe, vineri, 8 ianuarie. Persoanele care se află deja în apele teritoriale ale acestei ţări sau în apropierea acestora sunt sfătuite să părăsească imediat zona. Securitatea din regiune este ameninţată atât de acţiunile de piraterie practicate la scară largă, cât şi de luptele dintre diversele facţiuni politice şi militare.
Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Somalia. O recomandare în acest sens a venit de la Ministerul român de Externe, vineri, 8 ianuarie.
Persoanele care se află deja în apele teritoriale ale acestei ţări sau în apropierea acestora sunt sfătuite să părăsească imediat zona.
Securitatea din regiune este ameninţată atât de acţiunile de piraterie practicate la scară largă, cât şi de luptele dintre diversele facţiuni politice şi militare.
Ministerul de Externe îi mai sfătuieşte pe români să nu se îmbarce pe nave care urmează să se apropie de coasta somaleză a Oceanului Indian, întrucât a crescut riscul capturării acestora de către piraţi.
România nu are nici o formă de reprezentare diplomatică sau consulară în Somalia, iar eventualele solicitări de asistenţă consulară sunt direcţionate către ambasada României în Sudan.
"Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt avertizaţi că îşi asumă o asemenea acţiune şi că vor suporta posibilele consecinţe ale unor astfel de călătorii, mai ales în circumstanţele în care posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare sunt foarte reduse", avertizează Ministerul de Externe.
Această atenţionare vine după ce mai multe nave având la bord inclusiv marinari români au fost capturate de piraţii somalezi.
Românii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Somalia. O recomandare în acest