Peste 1.500 de persoane aşteptau, sâmbătă dimineaţă, să fie vaccinate împotriva virusului gripal A/H1N1 la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Imunizarea este făcută în trei cabinete medicale special amenajate, angajaţii institutului fiind luaţi prin surprindere de avalanşa de solicitări. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel (audio), aminteşte că România dispune de doze de vaccine suficiente iar imunizarea se face de medicii de familie, nu la Institutul Matei Balş.
Peste 1.500 de persoane aşteptau, sâmbătă dimineaţă, să fie vaccinate împotriva virusului gripal A/H1N1 la Institutul "Matei Balş" din Capitală.
Imunizarea este făcută în trei cabinete medicale special amenajate, angajaţii institutului fiind luaţi prin surprindere de avalanşa de solicitări.
Zilele trecute numărul solicitărilor a crescut de zece ori, în condiţiile în care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4 la sută la 8-10 la sută, potrivit Ministerului Sănătăţii.
Campania de vaccinare gratuită a fost extinsă la toate categoriile de populaţie cu vârsta de peste 16 ani.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, este mulţumit că oamenii încep să constientizeze importanţa vaccinării. El aminteşte însă că România dispune de doze de vaccine suficiente iar imunizarea se face de medicii de familie, nu la Institutul Matei Balş.
Două noi centre de vaccinare împotriva AH1N1 au fost deschise, de sâmbătă, în Bucureşti, la spitalele de Oftalmologie şi Colentina.
Ministerul Sănătăţii a mai hotărât ca vaccinarea să fie realizată de luni în alte două unităţi, pe lângă Institutul "Matei Balş", respectiv Institutul "Cantacuzino" şi Institutul de Sănătate Publică.
Primăria capitalei anunţă că de luni, 11 ianuarie 2010, la Punctul medical din Pasajul Universităţii bucureştenii se vor putea vaccina gratuit între