Iubeşte deopotrivă desingul vestimentar, interior, arhitectura, literatura, grafica şi copiii, fapt pentru care doreşte ca pe fiecare dintre aceste pasiuni să le dezvolte de la simple proiecte la realizări concrete
În urmă cu 11 ani, decoperind talentul său pentru poezie, profesoara de limba română a Roxanei a trimis-o la Cenaclul Orfeu al Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga".
Aici, tânăra şi-a exersat talentul până ce a reuşit să-şi găsească propriul stil, uşor de recunoscut acum pentru colegii săi. Cele mai multe indicaţii şi noţiunile de bază, fata le-a primit însă de la o mătuşă de-a ei, tot profesoară de limba română.
În 2000 a publicat pentru prima dată versurile sale într-o antologie realizată cu toţi membrii cenaclului. Au urmat de-a lungul timpului alte patru antologii, în care de fiecare dată erau incluse şi poeziile Roxanei. Paralel cu pasiunea pentru literatură, studenta mai avea în copilărie încă un hobby: desenul. În timp, ea a fost atrasă foarte mult de schiţele de haine pe care le realiza singură şi le trimitea unei verişoare.
Alături de copii
Pentru că îşi doreşte să ajute pe cei din jur şi să se implice în proiecte de voluntariat, Roxana participă de trei ani de zile la Şcoala de vară „Micul Creştin", iniţiată de părintele Ion Cătănescu preot paroh al Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae" din Dărmăneşti.
La această şcoală pot participa pe timpul vacanţei de vară toţi copii intersaţi, care sunt cooptaţi în diverse activităţi sociale, culturale şi artistice.
Dacă în urmă cu trei ani numărul micuţilor care s-au înscris la Şcoala de vară era de 20-30, anul trecut au participat peste 50 de copii, unii dintre ei verii sau prietenii elevilor din Dărmăneşti.
Roxana este îndrumător în cadrul acestui proiect şi se ocupă