A renunţat la Cercetările Penale şi la Criminalistică pentru a deveni vocea unică a Poliţiei buzoiene. Este unul dintre cei mai longevivi purtători de cuvânt ai Poliţiei din ţară.
Încă din timpul liceului, comisarul Florina Crucianu s-a gândit să îmbrăţişeze o carieră în Poliţie, pasiunea pentru dreptate fiindu-i transmisă de către tatăl său, de meserie poliţist.
„Deşi familia îmi făcuse o prezentare fidelă a ceea ce înseamnă activitatea de poliţist, atât cu bune, cât şi cu greutăţile pe care le implică profesia, am ţinut să intru la Academia de Poliţie", ne-a spus Florina.
După absolvirea liceului, s-a înscris la concursul de admitere, unde era o concurenţă acerbă, pe un singur loc fiind înscrise 23 de fete. A reuşit să intre în Academia de Poliţie a treia pe listă şi a optat pentru profilul Cercetări Penale - Criminalistică.
„Am considerat că acest profil mă caracterizează cel mai bine şi am terminat cursurile prima la fete şi a treia ca medie din Academia de Poliţie, inclusiv băieţi", ne-a mărturist comisarul.
A avut parte de pregătire militară
În timpul celor patru ani de studiu, a fost instruită şi ca jurist, dar şi ca ofiţer de poliţie, ceea ce impus şi cursuri de pregătire militară, adică reguli stricte şi încadrarea în norme.
„Ca studenţi, nu ne bucuram de aceeaşi libertate ca şi ceilalţi studenţi civili, dar m-am adaptat destul de uşor, dovadă că am reuşit să trec de examene şi să ajung ofiţer al Poliţiei Române", îşi aminteşte Florina Crucianu.
După patru ani petrecuţi la Academie, comisarul de poliţie a optat pentru un loc la Buzău ca să fie alături de familie. Aici a fost repartizată la Biroul de Cercetări Penale.
„Încă din prima zi m-am adaptat uşor, chiar dacă predominau bărbaţii, însă ei m-au primit în colectivul lor şi nu am perceput reticenţă din partea lor", ne-a spus Florina.
După doi de Ce