Visul oricărui cuplu de a avea „o nuntă ca-n poveşti” a născut câteva sute de companii organizatoare în ultimii ani pe piaţa locală. Lupta dintre acestea a devenit foarte acerbă după ce criza şi-a pus amprenta şi pe acest domeniu. De la primirea inelului de logodnă, respectiv stabilirea datei pentru nuntă şi până la evenimentul în sine lucrurile se precipită şi pentru multe cupluri acest lucru este un motiv de stres, nervi şi nopţi nedo
Visul oricărui cuplu de a avea „o nuntă ca-n poveşti” a născut câteva sute de companii organizatoare în ultimii ani pe piaţa locală. Lupta dintre acestea a devenit foarte acerbă după ce criza şi-a pus amprenta şi pe acest domeniu.
De la primirea inelului de logodnă, respectiv stabilirea datei pentru nuntă şi până la evenimentul în sine lucrurile se precipită şi pentru multe cupluri acest lucru este un motiv de stres, nervi şi nopţi nedormite. Agenţiile organizatoare de nunţi se oferă să lase dragostei nopţile nedormite. Costurile sunt, însă, pe măsură.
Cuplurile pot apela doar la serviciile en detail ale agenţiilor şi pot cere doar o parte dintre acestea, precum decorarea scaunelor şi a meselor sau aranjamentele florale. Astfel, tariful mediu pleacă de la 1.500 de euro, după cum a declarat pentru capital.ro Tiberiu Kulin, events manager al Chic Mariage.
„Pentru un pachet format doar din decoraţiuni de sală, aranjamente florale, mărturii, preţurile pot varia între 500 euro şi 5.000 euro, sau doar 80-100 de euro pentru nişte invitaţii dacă atât doreşte un client de la noi”, spune şi Andreea Sacher, coordonator evenimente al Grande Maison des Mariages.
20.000 de euro pentru o nuntă normală
Cu toate acestea, simplitatea cu care se poate rezolva toată tevatura unei nunţi îi face pe cei mai mulţi dintre clienţi să lase toată organizarea pe mâna firmelor specializate. În acest caz, tariful mediu al unei n