Circulaţia rutieră prin Defileul Jiului se desfăşoară în condiţii de risc ridicat din cauza încălzirii rapide a vremii care a topit zăpada de pe versanţi şi care ar putea forma adevărate torente de apă care să antreneze pietriş, copaci sau bolovani.
Pe o porţiune de circa 200 de metri la graniţa dintre Gorj şi Hunedoara unul din malurile de sprijin este surpat şi se mai poate circula doar pe o singură bandă.
Maşinile care tranzitează Defileul Jiului trebuie să respecte cu stricteţe semnele de circulaţie, deoarece poliţiştii au aplicat restricţii pe anumite tronsoane de drum considerate periculoase. Potrivit poliţiştilor pe Defileul Jiului este polei din cauză că temperaturile au crescut simţitor şi a început să plouă, iar şoferii sunt sfătuiţi să se încadreze în limita de viteză prevăzută pentru fiecare tronson.
Restricţii pentru maşinile de mare tonaj
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au prelungit restricţia de circulaţie impusă autovehiculelor rutiere cu masa totală maxima autorizată mai mare de 20 tone pe sectorul DN 66 km 121+000 – km122+000, între localităţile Lainici şi Petroşani, până la data de 1 iulie 2010.
Potrivit administratorilor drumului naţional prelungirea restricţiei este impusă deoarece nu a fost finalizată lucrarea de consolidare a zidurilor de sprijin.
Circulaţia autovehiculelor rutiere cu masă mai mare de 20 tone a fost deviată iar pe următoarele rute ocolitoare:
- DN 66 (Târgu Jiu – Filiaşi) – DN 6 (Filiaşi – Drobeta Turnu Severin – Orşova -Caransebeş) – DN 68 (Caransebeş – Haţeg) – DN 66 (Haţeg – Petroşani);
- DN 67 (Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea) – DN 7 (Râmnicu Vâlcea – Brezoi – Sibiu -Simeria) – DN 66 DN 66 (Simeria – Haţeg – Petroşani);
- DN 67 (Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin) – DN 6 (Dr. Tr. Severin – Orşova -Caransebeş) – DN 68 (Carans