Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral monitorizează cursurile de apă din bazinul hidrografic aflat în aria de competenţă, pe sectoarele de pe fluviul Dunărea.
Avertizările hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor din ultimele zile, precum şi instituirea codului galben au determinat DADL să ia această măsură. Potrivit reprezentantului DADL, Cătălin Anton, la nivelul dispeceratelor Constanţa şi Tulcea de la nivelul Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral, s-a impus starea de vigilenţă şi monitorizarea 24 ore din 24 a situaţiei hidrologice, precum şi pregătirea materialelor şi mijloacelor de intervenţie operativă.
„În conformitate cu programul de iarnă, DADL asigură monitorizarea continuă a cursurilor de apă, pentru eventualele intervenţii în secţiunile critice cu aglomerări de gheţuri. Echipele Apelor Române supraveghează şi verifică continuu instalaţiile şi echipamentele barajelor, precum şi prizele de apă, acestea fiind menţinute în perfectă stare de funcţionare, pe timp friguros", a declarat directorul DADL, Marian Mitrea. DADL adaptează programele de exploatare ale acumulărilor în vederea asigurării tranşelor de atenuare a viiturilor, acolo unde este cazul. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, lucrările hidrotehnice aflate în administrarea DADL funcţionează în condiţii de siguranţă. Nu există riscul ca posibilele creşteri de niveluri şi debite prognozate, cu depăşiri ale cotelor de atenţie, să producă pagube. Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral monitorizează cursurile de apă din bazinul hidrografic aflat în aria de competenţă, pe sectoarele de pe fluviul Dunărea.
Avertizările hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor din ultimele zile, precum şi instituirea codului galben au determinat DADL să ia această măsură. Potrivit reprezentantului DADL, Cătălin Anton, la nivelul dispecerat